BIZ-bib

Wat?

De BIZ-bib is dé uitleendienst bij uitstek om schuldhulpverleners extra input te geven rond thema’s die hen aanbelangen, je kan er zowel boeken, maar evengoed educatieve tools rond financiële educatie terug vinden.

Ook leerkrachten of begeleiders kunnen er materiaal terug vinden om mee aan de slag te gaan rond het thema ‘budgetteren’.

Van waar dit idee?

Tijdens opleidingen, vormingen en Webinars wordt vaak verwezen naar vakliteratuur en/of tools voor mensen die zich willen verdiepen in een thema gelinkt aan financiën. Vanuit deze vaststelling kwam de BIZ-bib tot stand.

Welk aanbod?

Je kan in de BIZ-bib volgende zaken vinden:

  • Vakliteratuur
  • Financiële educatie
  • Inkijkexemplaren van brochures
  • Andere tools
 

Hieronder alvast een greep uit ons aanbod. Voor een volledige overzicht kan u hier klikken.

 

Budg€tpret

Just’In Budget 

Budget Aan-Zet

Argent Sur Table

Bovenstaande spelen werden ontwikkeld door WIKIFIN. Voor meer info over geldzaken en gratis en heel divers pedagogisch lesmateriaal zie www.wikifin.be.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De boeken en tools kunnen kosteloos uitgeleend worden door de partners van het BIZ-samenwerkingsverband door een mailtje te sturen naar budgetinzicht@cawhallevilvoorde.be. Na afspraak kan de tool/het boek opgehaald worden op één van onderstaande locaties.

Waar kan je de BIZ-bib vinden?

Op 5 locaties (verspreid over de regio Halle-Vilvoorde) is er een BIZ-bib, om het op die manier toegankelijk genoeg te maken voor schuldhulpverleners/leerkrachten en begeleiders vanuit de ganse regio om eens een boek of tool te ontlenen.

BIZ-bib HalleBIZ-bib GooikBIZ-bib AsseBIZ-bib VilvoordeBIZ-bib Tervuren 

Kanaalbrugstraat 5c

1500 Halle

Wijngaardstraat 89

1750 Gooik

Poverstraat 75 b48

1731 Asse

Jean Baptiste Nowélei 33

1800 Vilvoorde

Brusselsesteenweg 58

3080 Tervuren